Pintail Duck - poželjni lovac na trofeje

Pin
Send
Share
Send
Send


Pintail patka, fotografije i video zapisi o kojima ćete vidjeti u ovom članku - bez pretjerivanja, jedna od najljepših i najčešćih pataka na svijetu. Živi u Americi, Europi i Aziji. U našoj zemlji se često može naći u tundri, kao iu tajgi, iako nastoji izbjeći šumska i zarasla nalazišta. Prema riječima stručnjaka, lov na ovu patku je vrlo težak. Zašto, s nama.

Ova patka je dobila svoje neobično glasno ime zbog činjenice da rep ima nekoliko dugih pera koji nalikuju šilu. U veličini, ova ptica je nešto manja od divlje patke, vrlo elegantna i okretna. Pintail se diže iz vode bez uobičajenog zaleta za ptice, ubrzano ubrzava i vrlo brzo leti. Zato se lov na ovu patku smatra jednom od najtežih.

Vanjske karakteristike

Kao što kažu mnogi ornitolozi i pohlepni lovci, pintail je doista jedna od najatraktivnijih pataka. Ima urednu građu i lijepu boju. U proljeće i ljeto mužjak ima vrlo kontrastno perje. U perju prevladavaju smeđi i sivi tonovi, ali miješanje s bijelim i crnim impregnacijama stvara vrlo lijep izgled. Ženke u pogledu boje perja nalikuju većini drugih divljih pataka, kao što se vidi na fotografiji.

Vitko, graciozno tijelo dopunjeno je izduženim vratom, uskim dugim repom, a također i zašiljenim krilima. Prosječna težina odraslog mužjaka varira od 600 do 1300 grama (ovisno o području prebivališta i sezone), ženke dosežu 400-1000 grama. Na krilima, zrcalo kvrga ima purpurnu boju s neobičnim brončanim nijansama. Upravo ta osobina privlači mnoge poznavatelje pačje ljepote.

reprodukcija

I ženke i mužjaci ovih pataka dosežu spolnu zrelost u dobi od jedne godine, stoga se u pravilu pare do kraja prve godine. Prvo, na zimovalištima oko prosinca jata se miješaju i mužjaci počinju pariti. U različitim pozama, drake pokušava privući pažnju žene koju volite. Može emitirati karakterističan zvižduk ili zveckanje krila.

U pravilu se parovi formiraju tijekom zimovanja, stoga ptice dolaze na mjesta za gniježđenje s partnerima. Samci mušice lete sami i nastavljaju tražiti ženku već izravno u domovini. Pintail je jedna od prvih patki koja se vraća nakon hibernacije. Oni se mogu vidjeti na obalama rijeka i jezera kada je površina vode još uvijek potpuno prekrivena ledom.

Za razliku od drugih tipova pataka, ženke od kukuruza radije grade gnijezdo od mjesta gdje je prošlo njezino djetinjstvo. Često se raspadaju i istražuju nove teritorije. Ptice izgrađuju gnijezdo na tlu, ponekad na udaljenosti do 1,5 km od akumulacije. Radije obrastao trsku ili travu. Stelja je vrlo oskudna, patka sakuplja samo malo trave i postavlja dlačice po perimetru gnijezda.

Jedno kvačilo sastoji se od 7-10 jaja. Ako se, na primjer, nešto dogodi jajima, predator ih pojede, a onda se ženka ponovno odgodi. Patka izleže jaja oko 25 dana, muškarac odlazi u ovo vrijeme. Valjajući mladunci brzo sazrijevaju i nakon par sati odlaze mama u ribnjak. Nakon 40 dana već znaju letjeti.

Rasprostranjenost i način života

Pačak patka leti vrlo dobro i pliva, ali ne voli roniti, stoga više voli provoditi vrijeme iznad vode. Ptica se prostire na vrlo velikim površinama, dosežući čak i obale arktičkih kontinenata. Nalazi se u Europi, Aziji, Americi, ali najbrojniji u zapadnom dijelu Euroazije. Na području naše zemlje pintail se može vidjeti gotovo svugdje.

Što se tiče zimovanja, samo populacije ptica u Velikoj Britaniji, kao iu zapadnim Sjedinjenim Američkim Državama vode dosljedan način života. U drugim područjima patka migratorna. U Euroaziji postoje tri zone zimovanja i selidbe. Prvi je zapadni dio Europe, drugi je crnomorska obala, mediteranska i zapadna Afrika, treći je Bliski istok, istočna Afrika i Perzijski zaljev.

U Europi zime pasu u Belgiji, Danskoj, Španjolskoj, Italiji, sjeverozapadnoj Francuskoj i Velikoj Britaniji. Što se tiče drugih zemalja svijeta, na primjer, u Indiji tijekom zimovanja populacija pintail je najbrojnija.

Migracija i mitarenje

Mužjaci pintailsa, kao i mnoge druge patke, također prave male migracije u vrijeme presvlačenja. Početkom lipnja, prije razdoblja molitve, patke draki napuštaju svoja mjesta gniježđenja i odlaze na više zaštićenih područja. Na primjer, oni biraju velika jezera trske, velike delte rijeka ili donji dio. Usamljene ženke ponekad mogu letjeti u ova područja, kao i one koje su izgubile kvačilo. U našoj zemlji plijesni su oblikovani u delti Volge, Oba i Urala tijekom moltinga.

hrana

Zbog dugačkog, nježnog vrata, patka od patke može hranu dobiti s dovoljne dubine, ali rijetko roni i samo malo uroni glavu u vodu.

Općenito, hrana je mješovita i uvelike ovisi o staništu ptica. Dakle, na primjer, u sjevernim zonama patke jedu više hrane za životinje, a na jugu - povrće. Od biljne krme ptica preferira žitarice, kao i dijelove raznih obližnjih vodenih biljaka, uključujući one poput vodene leće, šaše i jezerske trske.

U proljeće i ljeto u prehrani se pojavljuju razni mekušci, mali rakovi, larve kukaca, komarci i kukci. U malom broju i uglavnom u sjevernim geografskim širinama, patka jede male ribe, punoglavce, škampe i pijavice.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Popularne Kategorije