The Whooper je jedna od najljepših vrsta labuda u postojanju.

Najljepše ptice labudova su sedam vrsta. Jedan od predstavnika ove obitelji je labud labud, čija se fotografija može naći u svim modernim izvorima. Hajde da zajedno saznamo kakva je to ptica.

Opis pasmine

Predstavnik ove vrste odnosi se na velike ptice. Njegovo prirodno stanište je cijela sjeverna obala Kaspijskog mora, Kamčatke, Islanda, Japana, pa čak i Škotske. Tu ljepotu možete susresti u toploj sezoni, ali s nastupom hladnoće, pjevač odleti u tople regije.

Međutim, nije tako lako voziti pjevača s poznatog mjesta. On ne leti do posljednjeg, čeka prve mrazeve. Labudovi hibernacije odlaze u zimu u srednjem pojasu Sibira, jugoistočne Azije, sjevernog dijela Srednje Zemlje. Iz zimovališnog mjesta se kreću i do njega dolaze male žute ljepotice u malim skupinama. Ponekad mogu letjeti sami. Njihova visina leta je vrlo visoka, i tijekom dana i noću.

Omiljeno stanište sakupljača su velika jezera, otvorena, ali gusto obrasla trstikom ili drugim vrstama vegetacije. Na obalama mora možete uloviti i labudove, kao iu šumi tundre ili jezera u dubinama šume. Ako ne postoji opasnost za gnijezdo, mogu ih izgraditi u blizini ljudskih stanova, u ribnjacima i malim ribnjacima. Širenje se odvija dva puta godišnje: ljeti i krajem jeseni ili zimi.

izgled

Labud labudova ima lijepu, plemenitu snježnobijelu boju s prepoznatljivim kljunastim žutim u podnožju. Vrat ptica je dug, ravan. Stražnji dio trupa potapa manje od prednjeg dijela. Glava i kljun su vodoravni. Krila se dobro prianjaju uz bokove, a leđa su blago konveksna. U nedostatku opasnosti brzina zviždanja je spora.

Kljun ptice je svijetlo žut (limun) s crnim vrhom, a kod mladih je siv. Pilići imaju sivkastu boju, izbjeljujuću kako rastu. Savršeno ilustrira ljepotu klikom fotografija u nastavku. Labud graciozno reže vodu, polako tragajući za malim kukcima ili beskralješnjacima ispod površine.

Težina odrasle osobe iznosi 10 kg, ženke su nešto manje od mužjaka. Da bi se uzletio, ptica treba odvojiti od vode po svojim krilima, što se izražava u obliku čestih pljeskanja. Tada gusar odgurne šape s vode i ode. Brzo leti i povremeno mahne krilima. Glas klasika, s knjigom "bande", u letu se mijenja u "gong-go". Ako se ptica naljuti, počinje pucketati ili škripati, ispuštajući tanke “klikove”.

Razmnožavanje i potomstvo

Seksualno zrele mladice postaju starije od 4 godine. Parovi se stvaraju tijekom zimskog razdoblja, najčešće dugo vremena, a ponekad i doživotno. Partner se mijenja samo u slučaju kada drugi umre. Na mjestima gniježđenja pojavljuju se ptičji parovi, a ženka i mužjak se drže blizu ili na maloj udaljenosti jedan od drugog.

Ženka sama gradi gnijezdo, muškarac joj u tome ne pomaže. Kada se izgradnja završi, ženka polaže jaja. To se događa u razdoblju svibanj-lipanj. Kvačilo sadrži do 7 jaja žućkaste ili sivkaste nijanse, ponekad s nijansom. Prosječna masa jaja doseže 36 grama. Muškarac revno čuva gnijezdo, upozoravajući svog partnera na opasnost svojim glasom. Jaja se izlegu oko 40 dana.

U različitim regijama, pilići se mogu pojavljivati ​​u različitim vremenskim razmacima - od sredine svibnja na jugu do prve polovice srpnja na sjeveru. Od prvog dana labudovi dobivaju vlastitu hranu, ali roditelji su u blizini i štite piliće. Do kraja srpnja, mladi dobivaju na težini, postaju sigurni, a roditelji uče mlade da lete. Često, u jesen za zimovanje, mlade ptice odlaze s roditeljima. Još jednom detaljnije, možete vidjeti piliće na fotografiji, što vam omogućuje da cijenite kontrast između boje odrasle i mlade.

Загрузка...

Загрузка...

Popularne Kategorije