Dolaze li labudovi na jug ili ne?

Pin
Send
Share
Send
Send


Labudovi svakog od nas izazivaju najviše uzvišene emocije. Ta se ptica doista može nazvati standardom ljepote: ponosan vrat, plemenit izgled, veličanstveni stav. Osim toga, od svih ptica koje žive u Europi, najveći. Zanimljivo, ali u vezi s tako velikim tijelom, labud je ptica selica ili ne? Otkrijmo zajedno.

Jesu li ptice selice?

U svijetu je poznato šest vrsta labudova, a sve su migratorne. Naravno, vrisak nam je najpoznatiji. Stanište ove vrste je sjeverni dio Euroazije, pokrivajući područja od Islanda do Sakhalina, te također od južne Mongolije do sjevera Japana. Samo zbog činjenice da ptice tijekom leta emitiraju glasan krik, dobile su tako neobično ime.

Screamer labudovi su prilično velike ptice. Težina odraslog mužjaka dostiže 12 kilograma, ženki 10 kilograma. No, unatoč tako velikoj težini, izvrsno plivaju i lete. Snažna krila s jakim mišićima i velikim krilnim perjem omogućuju im da postignu veliku brzinu i visinu u vrlo kratkom vremenu. Usput, labudovi mogu letjeti jako dugo bez zaustavljanja. Raspon krila je oko dva metra.

klin

Ako pogledate leteće labudove, uvijek stvorite neku vrstu tužnog raspoloženja. Ptice lete na jug, stvarajući klin, na čijem čelu leti ptičji vođa. Zašto labudovi stvaraju takvu figuru na nebu - klin? Sve je vrlo jednostavno - to je najekonomičniji položaj jer se tijekom takvog leta stvara posebna aerodinamička sila iz prvog leta.

Svi ostali koriste protok zraka za njega, trošeći manje energije. Nakon što se vođa umori, on se mijenja s nekim iz zadedelyayuschih. I klin nastavlja letjeti dalje, samo povremeno zaustavljajući se na toplim ribnjacima. Usput, druge ptice selice lete s klinom.

Gdje zimi labudovi?

Budući da su labudovi ptice močvarice, uglavnom žive na različitim vodenim tijelima, jezerima. U isto vrijeme odaberite mirnu obalu luke, gdje je puno vodene vegetacije. Također, prekrasne snježnobijele ptice naseljavaju se na morskoj obali i ostaju u toplim regijama kako bi provele zimu. Na primjer, vrištači često ostaju zimi na obali Skandinavije, na Crnom, Baltičkom i Bijelom moru.

Što se tiče drugih vrsta labuda, na primjer, crne, ranije je ova ptica živjela u Australiji i tamo prezimila. Danas, nažalost, ove divne ptice su vrlo rijetke. Ali crni vrat, koji ima bijelo glavno perje i crnu glavu i vrat, živi u slatkim vodama Južne Amerike. Također ostaje tu za zimovanje, ali može letjeti iu toplije regije.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Pogledajte videozapis: Teritorija 2015 - Ruski film sa prevodom (Listopad 2020).

Загрузка...

Загрузка...

Popularne Kategorije